INGENIUM

Nieuws

Opening Nucleaire Geneeskunde UZ Gent

december 2017

Met de vernieuwingsoperatie Nucleaire geneeskunde UZ Gent zo goed als achter de rug werd het feestelijk tijd voor de officiële opening.

De dienst nucleaire geneeskunde van UZ Gent werd compleet gerenoveerd en uitgebreid om 1 extra PET-CT toestel en 2 extra SPECT-toestellen in gebruik te kunnen nemen. Hiertoe werd de beschikbare ruimte op het gelijkvloers van gebouw P8 volledig ingericht conform de vereiste veiligheidsvoorwaarden inzake loodafscherming.

Het UZ Gent gebruikt de meeste geavanceerde PET- en SPECT-scanners voor nucleaire onderzoeken en behandelingen. Die staan opgesteld in nieuwe, comfortabele zalen met maximale privacy voor de patiënten. Nucleaire onderzoeken worden ook steeds vaker ingezet om de effectiviteit van behandelingen op te volgen.

Ook op wetenschappelijk vlak staat de dienst overtuigend op de kaart. Het UZ Gent ontwikkelt zelf radioactieve speurstoffen, van het eerste klinische idee tot het gebruiksklare product. Dankzij experimentele tracers kan een steeds groter arsenaal aan aandoeningen in beeld gebracht worden.

Ingenium stond in voor het ontwerp en de opvolging op de uitvoering van de technische uitrusting, namelijk HVAC, sanitair, medische gassen, liften en elektriciteit. Zowel de technieken als de architectuur werden volledig in REVIT uitgewerkt.

Voor meer informatie kan u terecht bij de projectverantwoordelijke ing. Bram Schietgat: bram.schietgat@ingenium.be of 050 40 45 30

Terug naar overzicht
Referenties zoeken

of

Alle referenties

Project in de kijker

Tondelier energieadvies

meer info +

Vlakbij het nieuwe Justitiepaleis van Gent ligt een oud industrieterrein, de voormalige Gasmetersite, waar Tondelier Development nv (Aclagro nv en Koramic Real Estate) een nieuwe duurzame woonwijk ontwikkelt en waar plaats is voor meer dan 500 woningen, een buurtsporthal, een kinderdagverblijf, jeugdlokalen en een park.