INGENIUM

Nieuws

Welkom op de nieuwspagina van Ingenium.
Hieronder vindt u het overzicht van alle nieuwsberichten volgens datum.

Gevonden: 1 tot 10 van 155 
Londerzeel en Meise maken samen hun gebouwen energiezuiniger met EPC-contract dankzij coaching Provincie Vlaams-Brabant

januari 2018

Londerzeel en Meise maken samen hun gebouwen energiezuiniger met EPC-contract dankzij coaching Provincie Vlaams-Brabant De gemeente Meise en de gemeente Londerzeel maken vanaf 2018 - samen met INGENIUM als facilitator en ENGIE Cofely als energiedienstenbedrijf - maar liefst 18 gebouwen energiezuiniger dankzij een intergemeentelijk Energy Performance Contract (energieprestatiecontract of EPC).

Een sprankelend 2018 vanwege Ingenium!

eindjaar 2017

Learning is the only thing the mind never exhausts, never fears, and never regrets Leonardo Da Vinci (1452 - 1519)

Opening Nucleaire Geneeskunde UZ Gent

december 2017

Met de vernieuwingsoperatie Nucleaire geneeskunde UZ Gent zo goed als achter de rug werd het feestelijk tijd voor de officiële opening.

Prachtige Time Lapse KU Leuven, Campus Gasthuisberg

december 2017

Deze prachtige time Lapse willen we u echt niet onthouden! Zie de nieuwbouw “ALO” van de KU Leuven, Campus Gasthuisberg rijzen van de grond op..

Van gas los - Gasloze wijk Amsterdam

november 17

“Keer op keer werd mij dan weer gezegd. De rest is goed en jij bent slecht. Je bent de slechtste van de klas.” De tekst van de hit die Monza in 2005 uitbracht, klinkt bijna profetisch wanneer de vertaling wordt gemaakt naar het energielandschap. Onze noorderburen hebben recentelijk gedurfd de stap te zetten naar een gasloze maatschappij.

november 2017

Ruim een jaar geleden hergroepeerde het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen haar diensten in een nieuw Havenhuis dat al tijdens de bouwwerken ‘iconisch’ werd genoemd. Het is dan ook geen toeval dat het ontwerp van Zaha Hadid Architects (ZHA) uit Londen in de categorie ‘Offices – Completed Buildings’ werd genomineerd voor het World Architecture Festival 2017 dat van 15 tot 17 november plaatsvindt in Berlijn. Voor de speciale technieken deed ZHA een beroep op INGENIUM.

Opening Dierengezondheidszorg Vlaanderen

oktober 2017

Op dinsdag 24 oktober opende Dierengezondheidszorg Vlaanderen (kortweg DGZ) feestelijk hun vernieuwde site in Torhout.

Vlaams energieminister Bart Tommelein bezoekt INGENIUM

Oktober 2017

Bart Tommelein, Vlaams minister van Begroting, Financiën en Energie en Viceminister-president van de Vlaamse regering, kwam op 26 oktober bij INGENIUM op werkbezoek. Hij speelde gevat in op onze realisaties, ambities en verzuchtingen en moedigde in een toespraak onze medewerkers aan om het energiebeleid verder mee te ondersteunen en de energietransitie in de komende maanden en jaren te doen slagen.

AZ ZENO koppelt healing environment aan toparchitectuur

oktober 2017

Het ziekenhuis werd feestelijk geopend op 19 oktober 2017 in aanwezigheid van ministers Jo Vandeurzen en Hilde Crevits. De genodigden waren unaniem akkoord dit ziekenhuis zijn gelijke niet kent qua architecturale waarde en comfort.

Werken warmtenet Oostende gaan van start

oktober 2017

Eind september werd de kick-off gegeven voor de aanleg van het warmtenet in Oostende. De restwarmte van de verbrandingsoven van IVOO zal via een 10 kilometer lang ondergronds leidingennetwerk worden verdeeld naar lokale afnemers. Op termijn kan 80 procent van het huidig warmteverbruik in Oostende via het warmtenet gebeuren. Ingenium ondersteunt bouwheer en toekomstig uitbater BeauVent als technisch adviseur.

Referenties zoeken

of

Alle referenties

Project in de kijker

Nieuw Havenhuis Antwerpen

meer info +

Het Gemeentelijk Havenhuis Antwerpen wou hun versnipperde kantoorbehoeftes centraliseren in een nieuwbouw, in de buurt van de bestaande (en beschermde) gebouwen in 'het Eilandje' aan de Antwerpse haven.