INGENIUM

Nieuws

Welkom op de nieuwspagina van Ingenium.
Hieronder vindt u het overzicht van alle nieuwsberichten volgens datum.

Gevonden: 1 tot 10 van 161 
Havenhuis Antwerpen wint MIPIM award!

maart 2018

FIRST Q will be present at MIPIM 2018

maart 2018

Technieken nieuwe Kazerne Leopold (provinciehuis Oost-Vlaanderen) door Ingenium!

februari 2018

De Provincie Oost-Vlaanderen heeft ver gevorderde plannen voor een nieuw provinciehuis. Voor het ontwerp en de bouw ervan zal het provinciebestuur samenwerken met het consortium THV Leopold, een samenwerkingsverband tussen DMI Vastgoed, Democo en Matexi. Het nieuwe provinciehuis krijgt vanaf 2021 een plaats binnen de Leopoldskazerne aan het Gentse Citadelpark.

Twee Ingenia bij eerste lichting gecertificeerde inspecteurs van gebouwen

februari 2018

De eerste lichting gecertificeerde inspecteurs van gebouwen, uitgeschreven door de Belgian Construction Certification Association (BCCA) werden op 23 januari plechtig gehuldigd te Brussel. Ingenium’s eigen Dietrich Schildermans en Rik Vleugels slaagden met glans en bewezen hun kennis en het toepassingsvermogen van de Nederlandse norm NEN 2767, die een methodiek omvat voor het grondig en op uniforme wijze inspecteren van gebouwen.

Nieuw VIB onderzoeksgebouw

januari 2018

De VIB en UGent slaan de handen in elkaar voor de bouw van een nieuw onderzoek gebouw, dat naast het huidige VIB-gebouw neergepoot wordt op het technologiepark te Zwijnaarde.

BCW en Ingenium organiseren Basisopleiding Cleanroom

januari 2018

Ingenium is gastheer van de Basisopleiding Cleanroom, georganiseerd door de Belgian Cleanroom Workgroup (BCW). Omgeven door onze experts in cleanrooms, laboratoria en andere uitdagende technische installaties is onze site te Brugge de ideale locatie om je te laten onderdompelen in de cleanroom wereld.

Londerzeel en Meise maken samen hun gebouwen energiezuiniger met EPC-contract dankzij coaching Provincie Vlaams-Brabant

januari 2018

Londerzeel en Meise maken samen hun gebouwen energiezuiniger met EPC-contract dankzij coaching Provincie Vlaams-Brabant De gemeente Meise en de gemeente Londerzeel maken vanaf 2018 - samen met INGENIUM als facilitator en ENGIE Cofely als energiedienstenbedrijf - maar liefst 18 gebouwen energiezuiniger dankzij een intergemeentelijk Energy Performance Contract (energieprestatiecontract of EPC).

Een sprankelend 2018 vanwege Ingenium!

eindjaar 2017

Learning is the only thing the mind never exhausts, never fears, and never regrets Leonardo Da Vinci (1452 - 1519)

Opening Nucleaire Geneeskunde UZ Gent

december 2017

Met de vernieuwingsoperatie Nucleaire geneeskunde UZ Gent zo goed als achter de rug werd het feestelijk tijd voor de officiële opening.

Prachtige Time Lapse KU Leuven, Campus Gasthuisberg

december 2017

Deze prachtige time Lapse willen we u echt niet onthouden! Zie de nieuwbouw “ALO” van de KU Leuven, Campus Gasthuisberg rijzen van de grond op..

Referenties zoeken

of

Alle referenties

Project in de kijker

Haalbaarheidsstudie walstroom Scheldekaaien

meer info +

In kader van de heraanleg en herinrichting van de Scheldekaaien, zoals gepland in functie van het Masterplan Scheldekaaien werd de technische, financiële en juridische haalbaarheid van walstroom geanalyseerd. Hierbij werd zowel de zeevaart als de binnenvaart bekeken, en werd er rekening gehouden met het specifiek karakter van de Scheldekaaien, met name met de overstroombaarheid en het gebruik als wachtkaai.