08 mei 2019

Ingenium begeleidt het volledige exploitatietraject in hospitals

In de voorbije 50 jaar bouwde Ingenium een enorme expertise op in verschillende sectoren zoals ziekenhuizen, kantoorgebouwen, industrie... Zo merkten we op dat deze verschillende sectoren met dezelfde problemen kampen. Interne technische diensten krijgen het steeds moeilijker om de groeiende complexiteit van hun technische installaties tijdens de exploitatie de baas te kunnen. Volgende vragen dringen zich op: Wat houden we in eigen beheer? Wat besteden we uit? En op welke manier gaan we de uitbesteding aanpakken?

Ingenium begeleidt het volledige exploitatietraject in hospitals

Ingenium kan hierin een ondersteunende rol spelen en kan het volledige traject begeleiden.

We beginnen hierbij met een high level opname van de huidige staat van het patrimonium. Welke installaties zijn aanwezig? In welke staat bevinden ze zich? Welke vervangingsinvesteringen zijn nodig? Wat moet er onderhouden worden? Dit wordt afgetoetst aan de langetermijnvisie (renovatie, andere invulling, verkoop…)

Vervolgens wordt er een strategie op basis van de prioriteiten opgesteld. We bepalen de focuspunten en de detailaudits  die uitgevoerd dienen te worden.

In overleg beslissen we wat door de interne technische dienst zal opgevolgd worden en welke contracten dienen opgesteld te worden. Bijvoorbeeld raamcontracten voor aanpassingswerken, klusjesdiensten, keuringen, onderhoudscontracten…

In een volgende stap werken we de prioritaire zaken uit. Ingenium kan hier helpen met de organisatie en opvolging van de contracten. Indien gewenst leiden wij de interne medewerkers op om deze opvolging op termijn over te nemen.

Over de auteur

Bram is onze Expert Hospitals. Ingenium is de ideale kennispartner tijdens de volledige levenscyclus van uw ziekenhuis(netwerk). Van de eerste ideeënbrainstorm over het concrete ontwerp met opvolging van de uitvoering tot ondersteuning bij commissioning en onderhoud in de exploitatiefase. 
Contacteer hem voor meer informatie - Bram.Schietgat@ingenium.be