13 februari 2020

Nie geweune collega's aan het woord - Virginie

Virginie werkt deze zomer 8 jaar bij Ingenium als BIM modeller. Ze legde al een mooi parcours af binnen het bedrijf en is dan ook een nie geweune medewerker die we graag eens aan het woord laten. Lees haar verhaal hieronder. 

Nie geweune collega's aan het woord - Virginie

Vroeger was ik tuinarchitecte, maar ik was altijd meer geïnteresseerd in architectuur en 3D-tekenen. Bij Ingenium ben ik echt van nul gestart. Ik kende nog niets van technieken en de tekensoftware die ze hier gebruiken. Mijn collega’s hebben me de basis geleerd en me ook altijd gestimuleerd om dingen uit te proberen. Ik kan nog steeds terecht met mijn vragen bij hen. Ik kreeg ook de tijd om op mijn eigen tempo te groeien. Vandaag kan ik niet alleen zelfstandig de sanitaire en hvac-technieken van een hele ruimte ontwerpen, maar een collega die net met pensioen gegaan is, leerde me ook alles over onder meer elektriciteit en branddetectie.

Het leuke aan mijn job als BIM-modelleur is zorgen dat de 3D-puzzel helemaal klopt, dat er een mooi, gecoördineerd ontwerp afgeleverd wordt. Als de projectmanager én de klant tevreden zijn, is dat de kers op de taart. Het is altijd fijn om positieve feedback te krijgen.

In de jaarlijkse ontwikkelgesprekken krijg je uiteraard zowel positieve als negatieve feedback, maar het zijn vooral de positieve punten die worden benadrukt. Het motiveert om te horen dat je goed bezig bent. Ze willen altijd dat je het béste uit jezelf haalt. 

Elke nieuwe medewerker krijgt een coach toegewezen. Zo’n coach is ideaal om heel veel bij te leren, ervaring op te doen en vertrouwen te krijgen. Als je nog niet zo zeker bent van jezelf, weet je dat hij /zij alles nog eens controleert. Staan er nog fouten in je ontwerp, dan leer je daaruit en weet je wat je de volgende keer anders moet doen. Dat geeft een gerust gevoel.
Hier zeggen collega’s nooit: ‘Trek je plan.’ Als ze iets zelf niet weten, sturen ze je naar een collega die wél kan antwoorden op de vraag. 

Bij Ingenium willen ze dat je je job gráág doet, dat je hier met goesting komt werken. Bij mij is dat zeker zo: ik kom met plezier werken en ga elke dag met een voldaan gevoel naar huis.

Waarom ik een job bij Ingenium zou aanraden? Voor de positieve sfeer, de collegialiteit en de kansen die je hier krijgt om jezelf te ontwikkelen. En natuurlijk ook voor de toffe projecten, die je dan ook nog eens van ontwerp tot oplevering ziet groeien.