27 mei 2020

De First Q leden bereikten samen een omzet van 300 miljoen euro in 2019

Het FirstQ-netwerk vierde zijn voorjaarsbijeenkomst op 15 mei via videoconferentie, omwille van de Covid-19-pandemie in Europa. Het totale personeelsbestand van de groep bestaat uit 2.800 personen. We voorspellen dat zowel het aantal medewerkers als de omzet in 2020 gelijk zal blijven. 

De First Q leden bereikten samen een omzet van 300 miljoen euro in 2019

De successen van sommige bedrijven werden onder de leden gedeeld: Ethos Engineering werd voor het derde opeenvolgende jaar op rij uitgeroepen tot Irish Engineering Firm of the Year en Waldhauser Hermann werd 2de (en ZWP werd 3de!) in de ranking voor Duitstalige landen. Portugees lid LMGE rapporteerde over een 50/50 overeenkomst met ontwikkelaar Sonae Sierra, om de activiteiten zowel nationaal als internationaal te pushen.

De meeste bedrijven verwachten enige tegenslag in de activiteiten als gevolg van de gezondheidscrisis, met name winkelcentra- en hotelprojecten, maar zien ook enkele mogelijkheden in de sector: er zullen meer investeringen beschikbaar komen in de gezondheidszorg en farmacie, logistiek, datacenters en covid-veilige herinrichtingen.

Alle First Q-leden hebben met succes strategieën voor telewerken geïmplementeerd en blijven volledig operationeel. De bijeenkomst werd afgesloten met een presentatie van Garry Connolly (voorzitter van Host in Ierland) over toekomstige trends in datacenters.