15 oktober 2021

Klimaatplan Brugge in de kijker

Ingenium werkt samen met VITO en Jorn Verbeeck (als expertenteam) en met de verschillende betrokken diensten van de Stad Brugge mee aan de opmaak van een klimaatplan 2030 voor Brugge.

 

Klimaatplan Brugge in de kijker

Het klimaatplan is een onderdeel van het Burgemeestersconvenant voor klimaat en energie. Daarin engageren de burgemeesters zich om de uitstoot van CO2 (en eventueel van andere broeikasgassen) op het grondgebied van hun gemeente tegen 2030 met ten minste 40 procent terug te dringen. Op basis van de meest recente richtlijn van Europa wordt de lat zelfs hoger gelegd, tot 55 procent reductie tegen 2030.

Deze reductie gebeurt in hoofdzaak via mitigerende maatregelen gericht op fossielvrije verwarming, hernieuwbare energie, energie-efficiëntie en mobiliteit.

Daarnaast wordt ook ingezet op klimaatmaatregelen op het vlak van circulariteit en voeding. Tenslotte worden ook maatregelen gedefinieerd die inzetten op de aanpassing aan de effecten van de klimaatverandering en het klimaatrobuust maken van de stad.

Het bestuur en de diensten van Stad Brugge zullen zich verder organiseren om het actieplan uit te rollen en willen ook als voorbeeld dienen.

Als studie- en adviesbureau met hoofdkantoor in Brugge zijn we verheugd om aan dit klimaatplan te kunnen meewerken. We engageren ons om de maatregelen ook zelf toe te passen in onze eigen gebouwen en bij onze mobiliteitskeuzes. ‘Leading by example’ is voor ons immers een evidentie.

Lees hier het interview met Pedro Pattijn (Ingenium) en Han Vandevyvere (EnergyVille)

Meer info?

Voor meer info kan je terecht bij Pedro Pattijn: 050/40 45 30 of via pedro.pattijn@ingenium.be.