03 september 2018

Op de campus De Varens in Sint-Andries Brugge opende het GO! het internaat De Hazelaar.

Op de campus De Varens in Sint-Andries Brugge opende het GO! het internaat De Hazelaar.

Het nieuwe internaat voor 94 leerlingen en 13 personeelsleden, in de groene rand van de campus vervangt een in verval geraakte vestiging verderop in Brugge. De nieuwbouw zal 11 leefgroepen van 8 tot 10 leerlingen, plus begeleider, de kans geven hier een thuis op te bouwen. In elke leefgroep hebben de leerlingen een individuele kamer en per groep eigen sanitair en leefruimte. Een afdeling werd ingericht voor mindervaliden. Het geheel wordt aangevuld met algemene ontspanningslokalen, keuken, conciƫrge, EHBO etc.

Ingenium stond in voor het ontwerp en opvolging van alle technische installaties die het gebouw tot een gezonde en veilige leef/-woonomgeving maakt.

Op dezelfde site wordt tevens een nieuwe lasloods afgewerkt. Deze nieuwe loods biedt de school de mogelijkheid om ook deze techniek op de hoofdcampus aan te bieden. Ingenium stond in voor het ontwerp en opvolging van de technische installatie zodat in zake veiligheid, gezondheid en leermogelijkheden aan de hedendaagse eisen wordt voldaan. Via specifieke afzuigsystemen met fijnstoffilters op de recuperatielucht werd het energetisch aspect in de diepte meegenomen in het ontwerp.