30 november 2018

AZ Zeno wint award op World Architecture Festival

AZ Zeno in Knokke heeft een award gewonnen op het World Architecture Festival dat dit jaar plaatsvindt in Amsterdam. Meer bepaald het WAF-award in de categorie 'Completed Buildings - Health'. 

AZ Zeno wint award op World Architecture Festival

Het ontwerp getuigd van levende architectuur: duurzaam ontwerpen en bouwen met bijzonder oog voor integratie in het landschap, ecologische energie en gebruikte materialen. 

Er werd duidelijk gekozen voor het toepassen van duurzame en energiebesparende maatregelen, zonder in te boeten op de hoge comforteisen. Onder andere een biomassaketel, warmtekrachtkoppeling en boorgatenergieopslag dragen bij tot duurzame energieopwekking. Ingenium stond in voor de studie van de volledige technische uitrusting van het gebouw.

Het is een ziekenhuis met aandacht voor interne en externe communicatie, dat doordrongen is van de kwaliteitsgedachte, waar warmmenselijkheid, vriendelijkheid en persoonlijk contact centraal staan. Een ziekenhuis met een eigentijds zorgconcept.

Eind maart 2018 werd de gloednieuwe ziekenhuiscampus in gebruik genomen door patiënten, medisch en paramedisch personeel en ondersteunende diensten. Ze leven en werken voortaan in een ‘healing environment’.