09 januari 2019

BIM onmisbaar in nieuw onderzoeksgebouw voor biotechnologie

BIM onmisbaar in nieuw onderzoeksgebouw voor biotechnologie

Het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) en Universiteit Gent hebben de handen in elkaar geslagen voor de bouw van een nieuw onderzoeksgebouw voor biotechnologie.

Naast de eerder klassieke ruimtes zoals L1-labo’s, kantoren, groeikamers, … wordt in dit labogebouw een L3/A3-ruimte ondergebracht voor onder andere specifiek onderzoek met betrekking tot tuberculose. Dergelijke zones vragen om een vrij complexe uitwerking naar technieken toe. Er zijn namelijk zeer strenge inperkingseisen op vlak van bioveiligheid.

BIM was hierbij dan ook dé tool bij uitstek om deze complexe zone volledig uit te werken tot een gecoördineerd geheel. Met behulp van REVIT-software werd de zone boven het verlaagde plafond alsook de volledige technische ruimte in detail uitgewerkt. Het resultaat is een optimale coördinatie-indeling.

Deze werf is sinds eind 2017 in uitvoering, waarbij men momenteel bezig is met de uitvoering van het L3/A3-labo op niveau 4. De bedoeling is om eind 2019 het labo in gebruik te kunnen nemen.

Bekijk hier de volledige projectfiche.