02 april 2019

100.000 bezige bijtjes bij Ingenium

Sinds kort staan er twee bijenkasten bij Ingenium in Brugge, goed voor elk ongeveer 50.000 bijen!

100.000  bezige bijtjes bij Ingenium

Bijen leveren een heel grote bijdrage aan onze samenleving. Bestuiving door insecten is noodzakelijk voor meer dan 75% van de voedingsgewassen. Honingbijen, solitaire bijen en hommels zorgen ervoor dat we kunnen genieten van heerlijk fruit zoals kersen, appelen, braambessen, frambozen en mango's. Ook groenten zoals courgettes, paprika's, avocado's zouden verdwijnen zonder de bij. Minder voor de hand liggend: ook zonnebloemolie en mosterd zijn vanaf dan verleden tijd, maar ook de bessen en vele wilde planten. Die laatste dienen als voedsel in het najaar voor onder andere de vogels.

De mens maakt van deze ecosysteemdiensten dankbaar gebruik. Daarom is er een rijke habitat nodig met stuifmeel- en nectarbronnen voor de hommels, solitaire bijen en honingbijen. Honingbijen zijn ook een indicator voor ons leefmilieu. Ze vertellen niet alles, maar hebben wel een signaalfunctie. 

Waarom we dit doen?

  • Met het plaatsen van bijen op ons bedrijfsterrein dragen we bij aan een duurzame en ecologische samenleving en investeren we in een lokale en groene economie. 
  • We helpen mee de biodiversiteit te bevorderen. 
  • We krijgen er 100.000 extra medewerkers bij!

 

Binnenkort hebben we onze eigen Ingenium honing!  

bijenkast