Home  / Projecten / BIDWEB

BIDWEB

De Beslissingsondersteunend Instrument voor Duurzaam Water- en EnergieBeheer (BIDWEB) is een webapplicatie. 
Dit instrument laat de gebruiker toe een aantal scenario’s te simuleren met betrekking to. hun effect op duurzaam water- en energiebeheer van het te onderzoeken project. De applicatie moet de gebruiker ondersteunen in de selectie van de meest duurzame oplossing voor zijn bouwproject, zonder hierbij de impact op de kosten uit het oog te verliezen.
 
Zo kan voor het specifieke project een vergelijking en evaluatie worden gemaakt van verschillende opties tot verduurzaming van de water- en energiehuishouding.  In het bijzonder vermelden we onder meer de keuze voor groendak, regenwaterrecuperatie,grijswaterrecuperatie,warmterecuperatie uit afvalwater, zonneboiler, vaccuüm toiletten …
 
De BIDWEB applicatie is voor iedereen vrij toegankelijk via de website https://bidweb.azurewebsites.net/ (link is external). Een login kan aangevraagd worden via het log-in scherm van de applicatie (de login dient om jouw simulaties op te slaan). 

Deze applicatie werd ontwikkeld door HydroScan en Ingenium, in samenwerking met projectontwikkelaar Re-Vive en Stad Gent en met steun van het Vlaams Kenniscentrum Water en VITO.