Plac Unii project Warschau

In het stadscentrum van Warschau werd een wolkenkrabber opgericht die zowel kantoorgelegenheid als retail gelegenheid aanbiedt. Ingenium voerde alle bijhorende energie- en comfortstudies uit en leverde advies tot optimalisatie van het energieprestatieniveau van dit project.

WSP Enviro Sp. begeleidt de opdrachtgever voor het behalen van een BREEAM-certificaat “Very Good”. Ingenium voert alle bijhorende energie- en comfortstudies uit en levert advies tot optimalisatie van het energieprestatieniveau van de project.
De Poolse architect prof. Stefan Kuryłowicz tekent een gebouw dat doet denken aan één van de oudste en beroemdste wolkenkrabbers van New York - the Flatiron Building. Ingenium heeft daglichtsimulaties, thermisch comfort simulaties en energiesimulaties uitgevoerd om credits te verwerven voor HEA 1, HEA 10 en ENE 1 van BREEAM. Bovendien heeft Ingenium ook de haalbaarheidsstudie voor ENE 5 van BREEAM gerealiseerd. Het gebouw aansluiten op het stadswarmtenet vormt de beste oplossing om de warmtebehoefte in te vullen.