Allen & Overy LLP - Koeling

De kantoren van Allen & Overy LLP in Woluwe zijn gevestigd in een klassiek gebouw, dat in de jaren ’90 werd gerenoveerd. In deze kantoren was tot op heden geen koeling voorzien, met de nodige comfortklachten tot gevolg in de zomer. Ingenium kreeg de vraag om na te gaan op welke wijze hiervoor best een oplossing kon worden gegeven.

Het bestaande gebouw waar de kantoren van Allen & Overy LLP in Woluwe gevestigd zijn, was oorspronkelijk een klooster dat in de jaren ’90 werd omgebouwd tot kantoorruimtes. Het gebouw is rustig gelegen in een groene omgeving. Bij de verbouwing in de jaren ’90 werd echter geen installatie voorzien om de temperatuur in zomercondities te beperken. Op vandaag leidt dit tot tal van comfortklachten. 

Ingenium heeft voor dit project in eerste instantie een haalbaarheidsstudie uitgevoerd. Daarbij werd niet enkel de haalbaarheid bekeken om in dit gebouw koeling te voorzien, maar werd ook breder ingezoomd op de nodige bouwkundige maatregelen om het energieverbruik van het gebouw te beperken. 

Op basis van deze haalbaarheidsstudie worden door SVR Architects o.a. de bestaande ramen vervangen door zonwerende beglazing, en wordt ook de dakisolatie verbeterd. Ingenium ontwierp een installatie met koelplafonds om ook in zomercondities een aangenaam comfort te kunnen realiseren.