Woonzorgcentrum Sint-Jozef, Lichtervelde

Het OCMW van Lichtervelde heeft geopteerd voor een volledige nieuwbouw ter vervanging van zijn verouderde rustoord.  Ingenium staat in voor de studie en de begeleiding van de uitvoering voor de technische uitrusting.

Het OCMW van Lichtervelde heeft geopteerd voor een volledige nieuwbouw op zijn huidige site. Daardoor verloopt de verbouwing gefaseerd. De nieuwbouw omvat 75 woongelegenheden waarvan 6 plaatsen voor koppels waarvan één van de partners dementerend is, een centrum voor kortverblijf met 3 plaatsen, een lokaal dienstencentrum en een centrale keuken.

Bij de studie en het ontwerp van de nieuwbouw heeft Ingenium rekening gehouden met de groeiende vraag naar huiselijkheid en comfort om de overstap van de bewoners van hun thuis naar het opvangcentrum zo klein mogelijk te maken. Daarnaast heeft Ingenium ook oog voor de energie-efficiëntie binnen woonzorgcentra. Door middel van grondbuizen wordt voorzien in een energievriendelijke voorverwarming van de ventilatielucht in de winter en een topkoeling in de zomer. Een zonneboiler zorgt voor de productie van sanitair warm water op duurzame wijze.