Concertgebouw Brugge

Nieuwbouw Concertgebouw op ’t Zand te Brugge, gebouwd ter gelegenheid van Brugge 2002 met de bedoeling om Brugge van een concertzaal met internationale allures te voorzien. Dit gebouw van ca. 17.000 m² biedt plaats aan een concertzaal (met toneeltoren) voor 1.200 personen, de bijbehorende foyerruimtes, bars, loges, burelen, technische lokalen en ateliers; een kamermuziekzaal voor meer kleinschalige optredens; een restaurant; en een sky-bar op de bovenste verdieping van de lantarentoren. Om akoestische en trillingsredenen werd het ganse gebouw op een ‘verende’ constructie geplaatst. Bij het project hoort ook de uitbreiding van de onderliggende parking ’t Zand. Ingenium ontwierp de technische installaties elektriciteit (sterkstroom en zwakstroom), video-installaties, klankinstallaties, telefonie, bliksembeveiliging, beveiliging, HVAC, rook- en warmteafvoer, sanitair en brandbestrijding, sprinkling, liften met en zonder machinekamer, schaarheftafel voor bestelwagens.