Wilrijk: Politiekantoor, Academie en Bibliotheek

De Lokale Politie Wilrijk krijgt een nieuw politiekantoor in het centrum van Wilrijk. Ingenium zorgt voor het ontwerp van de technische installaties en staat in voor de EPB-verslaggeving.

Op dezelfde site werden ook een kunstacademie en een bibliotheek uitgewerkt door hetzelfde ontwerpteam. Het architectuurontwerp is van de hand van het Oostenrijkse architectenbureau Baumschlager en Eberle, in samenwerking met het Wilrijkse kantoor Vanhecke en Suls. Ingenium zorgt voor het ontwerp van de technische installaties.
Voor het politiekantoor heeft dit geleid tot een ‘hoogtechnologisch’ gebouw. Behalve 'standaard' kantooruitrustingen, dient voor dit specifieke gebouw immers ook rekening gehouden met bijkomende eisen naar bijvoorbeeld beveiliging en camerabewaking. Verder wordt de comfortkoeling gerealiseerd door middel van grond-lucht warmtewisselaars en dus zonder bijkomend elektriciteit- en energieverbruik.
Voor de academie en de bibliotheek werden eveneens energiezuinige installaties ontworpen. De academie voldoet aan het maximale E-peil van 70 dat wordt opgelegd voor schoolgebouwen.
Ingenium staat eveneens in voor de EPB-verslaggeving van dit totaalproject.