CHIREC-DELTA

In Oudergem, vlakbij de E411 staat het nieuwbouw ziekenhuis van CHIREC dat zich uitstrekt over 102.000 m2  bouwoppervlakte. CHIREC beschikt over 6 campussen in het Brusselse en besliste in 2009 om met het ontwerpteam ASSAR-INGENIUM-GREISCH in zee te gaan. Comfort en bedrijfszekerheid (intelligente redundantie) zijn primordiaal en kregen voorrang bij het ontwerp.

In Oudergem, vlakbij de E411 staat het nieuwbouw ziekenhuis van CHIREC dat zich uitstrekt over 102.000 m² bouwoppervlakte. CHIREC beschikt over 6 campussen in het Brusselse en besliste in 2009 om met het ontwerpteam ASSAR-INGENIUM-SNC-GREISCH in zee te gaan. Het ziekenhuis is een voorbeeld van geïntegreerd ontwerp, waarbij architect, ingenieur speciale technieken en ingenieur stabiliteit intens samenwerken (MOI). De verantwoordelijkheid voor de budgetbeheersing en de planning ligt bij de het ontwerpteam.

Comfort en bedrijfszekerheid (intelligente redundantie) zijn primordiaal en kregen voorrang bij het ontwerp. Dit ambitieuze project munt uit door de rationele benadering van ontwerpkeuzes door middel van Total Cost of Ownership, directe communicatie binnen en buiten het team en een uitgesproken Whole System  georiënteerde aanpak.

Het ziekenhuis met ongeveer 600 bedden bevat naast een consultatie centrum, een groot medisch-technisch platform met 28 operatiezalen ISO5 en ISO7, medische beeldvorming, cytostatica, endoscopie, 2 bunkers, intensieve zorgen en urgentiedienst. Daarboven vinden we de verblijfskamers en de consultaties. Het ontwerp van de technische uitrusting houdt rekening met de logische opbouw van de architectuur, afgestemd op de functionaliteit van het ziekenhuis. Een powerhouse buiten het ziekenhuis bevat de centrale technische installaties.

Energetisch is er gekozen voor een BEO-veld, een thermische zonnecollector, cogeneratie en performante hybride coolers zodat het ziekenhuis ook hier een benchmark is.

Ingenium stond eveneens in voor het advies en de opmaak van het onderhoudscontract.

Het ziekenhuis opende zijn deuren in 2017.