Heilig Hartziekenhuis Roeselare

 

Ingenium is al van in haar prille bestaan betrokken bij de bouw, uitbreiding en renovatie projecten, om de studie der technische uitrusting uit te werken en verder te begeleiden.

De technische uitrusting bestond zowel uit HVAC, sanitair, elektriciteit zwak- en sterkstroom, liften, keukenuitrusting, riolering, brandbeveiliging, medische uitrusting. Door de jaren heen werden onderstaande projecten gerealiseerd zonder limitatief te zijn:

beddenvleugel H / radiologieafdeling / operatiekwartier en aanverwante lokalen (10 OP-zalen) met een zaal speciaal voor hartchirurgie / NMR- en CT-scan / keuken, vaatwas en cafetaria / apotheek / poliklinische diensten.

Recentelijk werd de volledige radiologie voorzien van nieuwe ventilatie en klimaatinstallatie. In studie werd de scheiding van het rioleringsstelsel tussen afvalwater en hemelwater voor zowel de campus Wilgenstraat als de campus Westlaan volledig uitgewerkt. Heden is de studie voor uitbreiding en herinrichting cafetaria en vaatwasafdeling volgens de HACC-regelgeving uitgewerkt en in uitvoering. Daarbij is de uitbreiding van ijswaterproductie opgenomen die voldoende capaciteit heeft voor latere uitbreiding. In opdracht voor Ingenium ligt nog de renovatie van de afdeling intensieve zorgen te wachten.