Nieuwe KVO stadion

Eind februari 2016 is men gestart met het bouwen van het nieuwe KVO stadion. Dit unieke project omvat de bouw van de nieuwe hoofdtribune (tribune A), één tribune achter het doel (tribune E) en een bijhorend techniekengebouw.

De hoofdtribune biedt plaats aan ruim 3.700 toeschouwers, waarvan 1.500 business seats en 150 plaatsen voorzien voor de pers. Tribune E biedt plaats aan nog eens 1.215 supporters. 

Ingenium stond in voor het ontwerp en opvolging van de technische installaties alsook de opvolging van het EPB-dossier. De technische installatie voor de nieuwe gebouwen werd volledig herwerkt, met onder andere de uitwerking van een nieuwe HS-cabine, NSA-installatie, stookplaats, ijswaterinstallatie en luchtverdeling. Wegens de complexiteit van het geheel ondersteunde Ingenium, op vraag van KVO, de coördinatie met externe partijen en nevenaannemers; van de veldverlichtingsmasten, over de TV-captatie techniek tot de integratie van geluidsdistributie en LED-boarding.

Ingenium maakt deel uit van het ontwerpteam bestaande uit ABV+ architecten, Zwarts & Jansma Architects, SBE (stabiliteit), Ingenium en Regnard (VC).