BOZAR - Herconditionering wandelgangen Zaal H. Le Boeuf

Het Paleis voor Schone Kunsten, beter gekend als BOZAR, is een historisch bijzonder waardevol gebouw, ontworpen door arch. Victor Horta, begin de 20ste eeuw. In het gebouw zijn diverse podiumzalen ondergebracht, alsook tentoonstellingsruimtes. De Henry Le Boeufzaal is wereldvermaard omwille van het jaarlijks huisvesten van de Koningin Elisabeth wedstrijd.

De werken die binnen deze aanneming uitgevoerd werden situeren zich in de wandelgangen rond de Henry Le Boeufzaal.  Deze wandelgangen strekken zich uit over vier niveau's.  De uitdaging bestond erin om het oorspronkelijke karakter met zijn typische, door Victor Horta zelf ontworpen, verlichtingsarmaturen te verzoenen met de hedendaagse noden van een tentoonstelling.  De directie wou immers dat deze gangen niet alleen dienden voor toegang tot de mooiste concertzaal van België, maar wou ze ook als tentoonstellingsruimte gebruiken.  De ruimtes werden voorzien van een volledig nieuwe op afstand gestuurde elektrische installatie, beveiliging en de nodige aansluitingen voor meerdere soorten netwerken.  Bovendien werd in deze zalen voor het eerst in België gebruik gemaakt van ingebouwde optische rookdetectoren.