Wielermuseum KOERS - Roeselare

Door te zeggen dat de wielersport leeft in België trappen we een open deur in. Het is dan ook logisch dat een museum gewijd aan deze sport een geliefkoosde bestemming is voor toeristen. Het nationaal wielermuseum, afgekort WieMu, te Roeselare krijgt dan ook heel wat volk over de vloer.

Op 8 september 2018 heropende het museum met een volledig vernieuwd interieur en een nieuwe scenografie. Ook de naam werd veranderd.  Het museum gaat voortaan als KOERS door het leven.  De belangrijkste wijzigingen situeren zich in de Odiel De Frayezaal en op de zolder.  De donkere zaal werd volledig opengewerkt en vertelt je nu de geschiedenis van de fiets.  De zolder, waar voorheen de collectie fietsen stond gestald en niet toegankelijk was voor het publiek, werd ontsloten en toont nu in een schitterende scenografie alle aspecten van het wielerleven. 

De fietsen zelf werden verplaatst naar een ander lokaal waar ze nu ook door het grote publiek kunnen bekeken worden.  Ingenium zorgde voor een perfecte integratie van de technieken in dit fantastische monumentale gebouw.  De zolder wordt minimaal verwarmd.  Daar rekenen we op de goede luchtdichtheid, de goede isolatie en de interne warmtewinsten om de temperatuur op peil te houden..