AZ Groeninge - bouwstap 2 - PV-Cellen

Het betreft een installatie van 750 kVA omvormervermogen – 930 kWP geïnstalleerde panelen.

Het ziekenhuis AZ Groeninge in Kortrijk bouwt gestaag verder aan de nieuwe campus Kennedylaan. Een eerste bouwstap van ca. 33.000 m², goed voor 381 bedden, is in april 2010 in dienst genomen. De tweede bouwstap omvat maar liefst 77.400 m².

Na deze tweede bouwstap zal de nieuwe campus Kennedylaan de 4 voormalige campussen in de binnenstad vervangen. Met haar 1.050 bedden zal de campus het tweede grootste ziekenhuis van België zijn naar aantal bedden op één locatie.

Het betreft een installatie van 750 kVA omvormervermogen – 930 kWP geïnstalleerde panelen. Voor de netkoppeling werd rekening gehouden met andere decentrale bronnen (zoals dieselgeneratoren en WKK’s) op de site, de belasting van transformatoren en de werking van de interne hoogspanningslus. Voor de inplanting werden verschillende oriëntaties en hellingen geanalyseerd vanuit het oogpunt de opbrengst te maximaliseren.

Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming gegeven. Klik hier om dit toe te laten.