Politiekantoor Kapelle-op-den-bos - Londerzeel - Meise

Voor de politiezone K-L-M werd een nieuw kantoor opgetrokken. Het project werd aangepakt volgens de eisen van de isolatienorm en regelgeving, zodat een energiezuinige uitbating kan gebeuren.
Het gebouw is uitgerust met fotovoltaïsche cellen, grond-luchtbuizen voor voorverwarming en koeling, een grondwater warmtewisselaar met omkeerbare warmtepomp met vloerverwarming voor koeling of verwarming, een condensatiegasketel, lichtsturing in functie van lichtwaarde op de werkplek en aanwezigheid.

Ingenium ontwierp de technische uitrustingen voor HVAC verwarming, ventilatie en koeling, elektriciteit, sterk- en zwakstroom, sanitair en liften.  De werken werden opgeleverd in januari 2009.

Voor de derde keer organiseerden de Nederlandse brancheorganisatie ONRI, KIVI Niria en De Ingenieur 'De Vernufteling', in 2007 de prijs voor ingenieursbureaus. Bij het nomineren van de inzendingen hanteerde de jury ook dat jaar weer de nieuwheid, de vindingrijkheid, de maatschappelijke relevantie en de technische kwaliteit als voornaamste criteria. Uit veertig inzendingen selecteerde de jury vijftien projecten. Als enig Belgisch bureau werd Ingenium geselecteerd met het project Energiezuinig Politiekantoor Londerzeel. Meer hierover in het artikel in het tijdschrift De Ingenieur: http://www.deingenieur.nl.

Ingenium staat tevens in voor de opmaak van een onderhoudsdossier waarmee een onderhoudsfirma wordt aangesteld. Daarnaast zorgt Ingenium voor de commissioning van de hoogperformante technische installaties. Hierdoor worden de performanties en de energiezuinigheid optimaal in stand gehouden. Als resultaat wordt ook een energierapport opgesteld.