KBC Gebouwen Grote Markt, Brussel

De KBC-locatie op de Grote Markt in Brussel is uitgestrekt over 3 panden, waar private banking, vergaderlocaties en administratie zijn ondergebracht in een historisch gebouw bestaande uit 6 bouwlagen.   De opdracht van Ingenium bestond enerzijds uit een haalbaarheidsstudie, anderzijds stond Ingenium in voor het ontwerp van de volledige technische uitrusting en de opvolging van de uitvoering.

Het gebouwencomplex werd architecturaal gerevaloriseerd waarbij er een duidelijke fysische opsplitsing werd gerealiseerd tussen het gedeelte privaat bankieren en de overige functies. In de nieuwe configuratie werd op het gelijkvloers een auditorium met een capaciteit van 60 personen met de nodige infrastructuur voor simultaanvertaling gecreëerd.
De opdracht van Ingenium bestond enerzijds uit een haalbaarheidsstudie van de bestaande technische installatie in functie van de door te voeren bouwkundige renovatie en restauratie van het gebouwencomplex. Anderzijds stond Ingenium in voor het ontwerp van de volledige technische uitrusting volgens de wensen van de opdrachtgever in overleg met de architect, de interieurarchitect en de gebruikers. In het bijzonder vallen hierbij de inrichting van het auditorium met simultaanvertaling en de uitgebreide vernieuwde keukenfaciliteiten op maat van de gebruiker op.  Ingenium volgde eveneens de uitvoering op de werf op.