KBIN leeszaal geologie

Het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen te Brussel is in se een onderzoeksinstituut met een indrukwekkende collectie van 37 miljoen specimen. Het bekende museum is eigenlijk het uitstalraam van dit instituut. Elk onderzoeksinstituut die naam waardig beschikt ook over een eigen bibliotheek. In het KBIN is deze uitzonderlijk rijk met meer dan 300.000 boeken en andere documenten. Om deze in de toekomst nog beter ter beschikking te stellen van de gebruikers wordt een nieuwe leeszaal ingericht. In deze leeszaal zal iedereen welkom zijn om er de collectie te raadplegen, informatie op te zoeken.

Ingenium help er mee voor te zorgen dat de bezoeker dit in optimale omstandigheden kan doen. In een aangenaam klimaat zullen de stukken ofwel online ofwel werkelijk fysisch kunnen geraadpleegd worden.

De renovatie is ook de ideale gelegenheid om de technische installaties aan te passen aan hedendaagse standaarden en ze te integreren met de nieuwe beheersystemen die in de vorige fase ook al door Ingenium werden geïmplementeerd. Ingenium bewijst opnieuw zijn meerwaarde op het vlak van integratie: de nieuwe installaties zullen nauwelijks merkbaar zijn.