De Zaat, Residentie Muretto

 

De Residentie Muretto is het negende project van het totaalproject De Zaat en is centraal gelegen op site. De unieke ligging langs de Schelde geeft deze residentie een exclusief karakter. De opdracht van Ingenium bestaat uit het ontwerp van de volledige technische uitrusting volgens de wensen van de opdrachtgever in overleg met architect. Daarnaast staat Ingenium ook in voor de opvolging van de uitvoering der werken. 

De Zaat in Temse is een uniek stukje oever aan de benedenloop van de Schelde dat door haar geografische ligging al vele tientallen eeuwen een grote aantrekkingskracht uitoefent op de mens. Met de reconversie van de Boelwerf wordt alweer een nieuw hoofdstuk ingeleid, een woon- en werkproject dat de streek een belangrijke nieuwe impuls geeft. De Residentie Muretto is het negende project van het totaalproject De Zaat en is centraal gelegen op site. De unieke ligging langs de Schelde geeft deze residentie een exclusief karakter.
Dankzij een grote variatie in indeling en spreiding is er een ruime keuze aan appartementen met 2 of 3 slaapkamers met ondergrondse parkeerplaatsen, al dan niet in combinatie met een berging.
De naar het zuiden georiënteerde appartementen genieten van een wijds uitzicht op de Schelde en haar omgeving. Op de hoogste verdieping van beide residenties worden ruime exclusieve penthouses voorzien met drie slaapkamers, in combinatie met riante dakterrassen.

De opdracht van Ingenium bestaat uit het ontwerp van de volledige technische uitrusting volgens de wensen van de opdrachtgever in overleg met architect. Daarnaast staat Ingenium ook in voor de opvolging van de uitvoering der werken. 
Het feit dat de residentie Muretto, met zijn 12 bouwlagen, als een hoogbouw wordt ingedeeld volgens de wetgeving met betrekking tot preventie van brand en ontploffing, impliceert dat bij het ontwerp dient rekening gehouden met dit specifiek karakter. Zo is de integratie van overdrukventilatie in de traphallen en noodvoeding op de dubbel uitgevoerde liftinstallatie een minimale vereiste.  In de ondergrondse parkeergarage is een RWA (Rook –en Warmte Afvoer) ontworpen en geïnstalleerd.

Bereikt E-peil: E80-85.