Vandemoortele Food Experience Center

De firma Vandemoortele nv zal in Gent een nieuwbouw realiseren waarin het Vandemoortele Food Experience Center gevestigd zal worden.  Het gebouw heeft een omvang van ongeveer 5.150 m² en een capaciteit voor ongeveer 400 personen (werknemers, bezoekers, klanten, leveranciers).  Het nieuwe gebouw , een ontwerp van RAU architecten, heeft de ambitie om de nieuwe corporate cultuur, identiteit, waarden en visie van de Vandemoortele Groep uit te stralen.


Het gebouw wordt georganiseerd rondom een centraal atrium dat de toegang tot het Food Experience Center en de verschillende kantoor- en vergaderniveaus vorm geeft.
Op duurzaamheidsvlak wordt een Bijna Energie Neutraal gebouw gerealiseerd. Tevens wordt een BREEAM certificatie nagestreefd met als ambitieniveau een score 'excellent'.
Ingenium staat in voor het ontwerp en de opvolging van de technische uitrusting, evenals de EPB-verslaggeving. Daarnaast neemt Ingenium ook de extra studies in het kader van het BREEAM-assessment op zoals dynamische comfortsimulaties, daglichtstudies, commissioning rapportering,...


Vandemoortele streeft een zeer hoog comfort na in dit nieuwe gebouw, dat zal gerealiseerd worden via de combinatie van klimaatplafonds en ventilatie. De energie voor verwarming en koeling wordt grotendeels geleverd door een BEO-veld (Boorgat Energie Opslag) in combinatie met een warmtepomp.
Voor het centrale atrium wordt een mechanische rook- en warmte afvoer installatie voorzien om de brandveiligheid en evacuatie te kunnen verzekeren. Het gebouw wordt ook gesprinklerd.

 

Gerelateerde projecten

Er werden geen resultaten gevonden. Probeer een andere combinatie of voer een trefwoord in.