Datacenter A.Z. Sint-Jan

Het A.Z. Sint-Jan opteerde voor een datacenter waarin 200 servers, van elk 500 W, dienden gehuisvest worden voor de administratieve en medische applicaties.
Ingenium voerde eerst een risico-analyse uit en stelde een projectdefinitie op. Vervolgens stond Ingenium in voor het ontwerp en het opvolgen van de uitvoering van de installaties van dit datacenter.

Dit high end datacenter fungeert als M.E.R. en beantwoordt aan de eisen van Business Continuity van een ziekenhuis waarbij de technische installaties redundant werden uitgevoerd.

Op vlak van HVAC werd gekozen voor N+1 redundante klimaatkasten. Op vlak van elektriciteit werd aangesloten op het noodnet hoogspanning, waarbij vanaf 2 verschillende paden voeding wordt voorzien. Alle racks worden gecontroleerd qua elektrisch verbruik via een PLC-systeem. Het beheer van de technische installaties gebeurt via een synoptisch bord op het gebouwenbeheersysteem.

In het datacenter bevindt zich netwerkapparatuur, SAN, PACS, back-upsysteem en talloze servers die hoofdzakelijk via fiber zijn verbonden. Alle S.E.R.'s zijn tevens via fiber optic en UPS aansluiting met de M.E.R. verbonden.