Scholencampus Panhoven in Peer

Een van de grootste projecten van het Scholen van Morgen-programma is Scholencampus Panhoven in Peer, een ontwerp van Bekkering Adams architecten. De campus omvat een lagere en middelbare school, een internaat en een sporthal die zo goed als gelijktijdig werden opgetrokken.
Voor de vier gebouwen - de kleuter - en basisschool “De Magneet” (3.550 m²), de middelbare school “Agnetendal” (8.835 m²), het internaat (2.116 m²) en het sportcentrum (3.600 m²) inclusief technische ruimte (500 m²) ontwierp Ingenium de technische installaties.
 
Ingenium voert een aantal schoolprojecten voor Scholen van Morgen uit. Daarbij liggen al een heel aantal randvoorwaarden vast in het algemeen eisenprogramma voor die scholen. Kort door de bocht legt dat programma een aantal comfortvoorwaarden vast waar je niet van af mag wijken. Hoe dat wordt ingevuld is uiteraard de keuze van de ontwerper, in overleg met de architect.
 
Die architect besteedde veel aandacht aan een zo goed mogelijke integratie van technieken. Zichtbaar waar het kan, verborgen waar nodig. Op vlak van ventilatie kregen de lagere en middelbare school een D-systeem.  De investeringskost ligt wat hoger dan het oorspronkelijk geplande C+systeem, maar het is eenvoudiger te onderhouden. Dat is belangrijk, want de aannemer heeft een jarenlange onderhoudsplicht binnen Scholen van Morgen.