RC KUL Tandheelkunde vaardigheidscentrum

Na de uithuizing van de Bibliotheek Biomedische Wetenschappen op de campus Gasthuisberg (CDG-gebouw UZ Leuven) werd de vrijgekomen ruimte ingericht met het vaardigheidscentrum Tandheelkunde KU Leuven. Het vaardigheidscentrum is, omwille van sterk gestegen studentenaantallen en de renovatie van de huidige locatie op de Hertogensite, een hoog prioritair project voor de KU Leuven.

Het nieuwe trainingscentrum, op de onderwijscampus van Gasthuisberg, telt 120 opleidingsplaatsen. In het zogenaamde fantoomlabo leren bachelor- en masterstudenten alle nodige manuele vaardigheden om later in de praktijk als tandarts aan de slag te kunnen gaan. 

De oppervlakte van het vaardigheidscentrum bedraagt met daarbij aansluitend zowel een centrale inkomhal als verschillende flex gespreksruimtes en vergaderzalen (totaal 1680m²).
Ingenium kon in dit project zijn kennis in ontwerp laboratoria, van technische concepten KU Leuven, van het UZ Leuven gebouw als de uitgebreide kennis van de technische basisinfrastructuur UZ Leuven samenbrengen. 

Specifieke installaties werden uitgevoerd voor ventilatie, koeling, verwarming, verdeling perslucht, sterk- en zwakstroom installaties alsook specifieke afvoersystemen (amalgaamafscheiders etc.)