Alvéole 12 St-Nazaire Multifunctionele zaal

Alvéole 12 is een multifunctionele zaal die is ingebouwd in een bestaand bunkercomplex voor duikboten.

Er zijn twee alvéoles en een dienstbunker gebruikt om het complex te realiseren

Alvéole 12 is een multifunctionele zaal die is ingebouwd in een bestaand bunkercomplex voor duikboten.

Er zijn twee alvéoles en een dienstbunker gebruikt om het complex te realiseren

In de bestaande bunker is een nieuwe zaal gebouwd door middel van het inbouwen van een prefab constructie, een doos in doos constructie dus. De zaal is 80 meter lang en 17 meter breed.

Naast de zaal dient een kleinere smallere Alvéole 12bis (80 m x 8,6 m) voor het herbergen van keukens, sanitair, vestiaire, loges en technische lokalen, deze lokalen zijn in de ruimte gebouwd, de oude bunker is nog zichtbaar, in de alvéole 13 daarnaast (80m x  20 m) zijn er kantoren en een groot magazijn gebouwd, alsook een vaste betonnen tribune voor 300 personen, ook hier is de oude bunker volledig zichtbaar.

De zaal dient voor alle activiteiten die georganiseerd worden door alle 700 verenigingen van St-Nazaire.

De zaal kan dienen voor zittende voorstellingen tot 1000 personen en voor staande voorstellingen, concerten enz. tot 2800 personen.

De zaal is opdeelbaar door middel van twee akoestische vouwwanden die uit het plafond tot op de vloer neerdalen.

De zaal is voorzien van een groot verhoogd podium, uitgerust zoals een theater/concertzaal.

Boven het podium en in de zaal hangen er in het totaal 23 computergestuurde trekken, de geluidsinstallatie heeft aparte hijstoestellen.

De zaal is voorzien van een compleet belichtingssyteem (dim/switch) wat zowel klassieke als LED belichting mogelijk maakt.

Over de zaal weggestoken achter opendraaiende wandpanelen zijn er verschillende borden met stroomvoorzieningen geplaatst.

De zaal wordt nu gebruikt voor zowel klassieke als versterkte concerten, theatervoorstellingen, musical, dansvoorstelling, beurzen, tentoonstellingen, bingoavonden, feesten, fuiven, cursussen enz.

Door een slim aanvoersysteem en een uitgekiend magazijn is de zaal met een minimum aan personeel snel omgebouwd.