De Hoorn - Technieken

De Hoorn fase 2 betreft een complexe uitbreiding naast en over het huidige gebouw. De uitbreiding voorziet in bijkomende kantoren (een verdubbeling van de kantoor- en incubatoroppervlakte uit fase 1) voor de creatieve economie, een upgrade van de events- tot congreslocatie en de toevoeging van korte termijn residenties. 

De Hoorn fase 2 betreft een complexe uitbreiding naast en over het huidige gebouw. De uitbreiding voorziet in bijkomende kantoren (een verdubbeling van de kantoor- en incubatoroppervlakte uit fase 1) voor de creatieve economie, een upgrade van de events- tot congreslocatie en de toevoeging van korte termijn residenties. De gewenste koppelingen tussen co-workingruimte, break-out rooms en membership maakt van de finale uitbreiding iets bijzonders. De residentiële functies (hoogbouw)  boven het gebouw met een weids zicht op de Stad Leuven en de Vaartkom vormen de kroon op het werk.

Qua technische installaties is er sterk ingezet op natuurlijke ventilatie met automatisch opengaande raamdelen, mechanische ventilatie met variabele debietsturing, verschillende luchtgroepen voor de verschillende functies (kantoren, eventruimtes, residenties, keuken,…), zonneboiler, PV-installatie, koeling in de residenties, uitgebreide toegangscontrole en liftsturing voor de verscheidenheid aan gebruikers,…. Er is de mogelijkheid opengelaten om in een latere fase in te koppelen op het warmtenet mocht dat er komen in de Vaartkom