Nieuwbouwziekenhuis Ottignies

Ingenium werkt mee aan het nieuwe state-of-the-art nieuwbouwziekenhuis in Ottignies.

Ingenium staat in voor het volledige ontwerp van de technische uitrusting van het ziekenhuis. Daarnaast zal Ingenium ook het energieconcept en de commissioning voor dit state-of-the-art nieuwbouwziekenhuis op zich nemen. Het betreft een ziekenhuis met een oppervlakte van 75.000 m² met in totaal 525 bedden. De site is gesitueerd op een greenfield in Ottignies (Waals-Brabant).

Samen met de artchitecten van ASSAR en de stabiliteitsingenieurs van Greisch zijn we bezig met de ontwikkeling van een volledig nieuw ziekenhuis nabij de E411 te Ottignies. 

Tegen 2028 moet het ziekenhuis in gebruik worden genomen. Alle faciliteiten die van een modern ziekenhuis mogen verwacht worden zullen voorzien zijn. Het is ook de bedoeling om van dit ziekenhuis het eerste full electric ready ziekenhuis van België te maken.

Een belangrijke succesfactor om een project van dergelijke omvang te doen slagen is participatie. Van bij het begin gaat Ingenium intensief met de bouwheer en zijn toekomstige gebruikers in overleg om het project maximaal op hun noden af te stemmen.