Restauratie Conservatorium Brussel

Ingenium is verheugd zijn expertise op het vlak van duurzaamheid en integratie van technische installaties te kunnen delen voor het Koninklijk Conservatorium te Brussel.

Het gebouwencomplex van het Koninklijk Conservatorium van Brussel speelt tot op vandaag een prominente rol in het nationale muziekleven, mede dankzij de schitterende concertzaal en de unieke muziekbibliotheek. Het gebouw dateert van 1876 en is dringend aan een opfrisbeurt toe. Ingenium is verheugd zijn expertise te kunnen delen om aan dit gebouw opnieuw de uitstraling te geven die het verdient.

Hiervoor werken we samen met FVWW, A2RC en Origin als architecten en Bureau Ney voor de stabiliteit. Het mag duidelijk zijn dat dit een geïntegreerde aanpak vraagt.  We willen immers het historische karakter van het gebouw zo veel mogelijk bewaren. Specifieke problemen vragen dan ook een specifieke aanpak. Zo zal de klimatisatie van de concertzaal heel minutieus moeten uitgedokterd worden om het comfort van de bezoeker te garanderen enerzijds, maar anderzijds het monumentale karakter van de zaal te bewaren. Een fantastische uitdaging waar we graag ons steentje aan bijdragen. Enkel op die manier zal het conservatorium zijn oorspronkelijke grandeur terugkrijgen.