Depotgebouw Middelheim

Het Middelheim museumpark was op zoek naar een expositieruimte voor binnententoonstellingen.  De bestaande depotruimte werde hiertoe verbouwd.  Kunstwerken zijn onderworpen aan bepaalde klimaatomstandigheden. Onze expertise op dat vlak kwam hierbij goed van pas.

Het Middelheim museumpark te Antwerpen is bekend omwille van zijn openluchtcollectie van beeldende hedendaagse kunst.  Men was echter op zoek naar een plekje om ook binnententoonstellingen te kunnen geven.  Een nieuw gebouw optrekken in het bestaande park bleek al snel geen optie.  Daarom viel het oog op het reeds bestaande depotgebouw, een ontwerp van Stephane Beel. 
De tentoongestelde kunstwerken vroegen echter een specifieke aanpak voor de regeling van het binnenklimaat.  Onze expertise op dat vlak kwam hierbij goed van pas.  Gezien de specifieke structuur binnen en buiten van het gebouw mocht er ook niet al te veel visuele impact zijn door de technische installaties.  Door een intense samenwerking met RADAR en Daidalos zijn we er in geslaagd om er een mooi geïntegreerd geheel van te maken.  Oordeel vooral zelf als u er nog eens op bezoek gaat.  Het loont zeker de moeite!