Cultuurhuis Merelbeke

De gemeente Merelbeke heeft een nieuw Cultuurhuis gebouwd in het centrum van de gemeente.
Het Cultuurhuis heeft de volgende lokalen: een grote multifunctionele zaal, een grote foyer met infobalie, een exporuimte, twee atelierruimtes, een studio voor repetities en lezingen, kantoren en een theatercafé met terras. Verder zijn er nog verschillende grote bergingen.

De multifunctionele zaal is voorzien van langse en dwarse bruggen om belichting en ophanging van decorstukken, geluid, zaallicht enz toe te laten. Tussen de bruggen hangt er telkens één truss bediend door twee takels, de bruggen zijn voorzien van stalen kabelgoten met geïntegreerde stopcontacten voor licht, geluid en data.

Voor de zitplaatsen is er één telescopische tribune voor 326 toeschouwers voorzien, deze bevindt zich op de zaalvloer. Er bevinden zich nog eens 68 toeschouwers op verrolbare tribunes, deze zijn geplaatst op de orkestbaklift, hierdoor zijn de zichtlijnen zeer goed.

De orkestbaklift wordt ook gebruikt als goederen lift om materialen uit de grote berging in het ondertoneel naar het toneel te transporteren. De lift kan gelijkvloers worden gepositioneerd zodat er een vlakke zaal over de gehele oppervlakte mogelijk is.

Voor de belichting zijn er voldoende dim/switchen voorzien, gebruik van conventioneel en/of led-licht is mogelijk. Er is een uitgebreid netwerk van stopcontacten één op één verbonden met één dim/switch, dmx over ethernet.

De zaal is uitgerust met professionele filmapparatuur zijnde DCP projector, groot filmscherm en surround geluidsinstallatie. De geluidsinstallatie bestaat een line-aray links/rechts, een centercluster, subwoofers en infills. De zaal is voorzien van een uitgebreid netwerk met netwerkswitches.