Ontwerp technische installaties

Het vormgeven van concepten in concrete plannen en het tot de komma becijferen in meetstaten en budgetten, is het werk van onze building services engineers. Ze volgen ook de uitvoering van het bouwproject op de werf op de voet en werken daarbij nauw samen met de andere bouwpartners.

‘Durven innoveren’ is wat hen elke dag drijft bij het concretiseren van een project. Ze houden continu de vinger aan de pols van innovaties en nieuwe toepassingen en hebben expertise over de meest uiteenlopende gebouwtechnieken. Van elektriciteit – sterkstroom en zwakstroom – over hvac, ICT, sanitair en brandbestrijding tot liften, medische uitrusting en gassen en gebouwbeheersystemen.

Ze focussen op het verminderen van de energiebehoefte, het maximaal gebruik van duurzame energiebronnen en waar mogelijk ook de recuperatie van restwarmte uit productieprocessen. Duurzaamheid en energie-efficiëntie worden uiteraard ook altijd gekoppeld aan optimaal gebruiksgemak en comfort. Ook met de functionaliteit van een gebouw of site en de maximale integratie van de technieken in de architectuur wordt steeds rekening gehouden.

Ook op vlak van brandveiligheid kunnen onze ingenieurs jou begeleiden in de toegenomen complexiteit van het hele gebeuren. De normering voor brandveiligheid is door de jaren heen veel strenger en uitgebreider geworden. Voor bouwheren zorgt die toegenomen complexiteit vaak voor kopzorgen. Ingenium ondersteunt hen in het volledige traject.