Home  / Wat doen we / Care

Care

Wonen en zorgen betaalbaar houden en flexibel afstemmen op de noden van vandaag én morgen, blijft een constante evenwichtsoefening. Met duurzame en innovatieve oplossingen – zoals zorgdomotica – zetten we in op optimaal comfort voor de bewoner en kostenefficiëntie voor de beheerder.

Woonzorgcentra, assistentiewoningen, voorzieningen voor psychiatrie en jeugdzorg, gevangenissen en andere collectieve woon- en zorgvormen worden gebouwd om gedurende vele tientallen jaren mensen functioneel en comfortabel te huisvesten. De omvang van de gebouwen maakt ze per definitie grootverbruikers van energie. Daarom zorgen duurzame en energie-efficiënte gebouwtechnieken altijd voor een meerwaarde.

Door de lange levenscyclus van woon- en zorggebouwen zijn opdrachtgevers echter vaak minder vertrouwd met de nieuwste mogelijkheden om dat verschil te maken. Onze jarenlange ervaring zorgt ervoor dat we ons makkelijk in de leefwereld van uw doelgroep kunnen inleven, vlot tot een passend concept komen en u objectief adviseren bij het maken van kritische keuzes.

Ingenium is bovendien de ideale kennispartner tijdens de vollédige levenscyclus van uw zorggebouw of –site. Van de eerste ideeënbrainstorm over het concrete ontwerp met opvolging van de uitvoering tot ondersteuning bij commissioning en onderhoud in de exploitatiefase. Onze gespecialiseerde kennis en expertise ontzorgt u bij het beheer van uw complexe installaties.