Wat ons drijft

Experts in sustainable buildings

Als ingenieursbureau adviseren, ontwerpen en optimaliseren we de bouwfysische kwaliteiten, energievoorzieningen en technische installaties van ambitieuze bouw- en renovatieprojecten in de meest uiteenlopende sectoren. Door een breed en complementair dienstenaanbod is Ingenium de ideale partner in elke fase van de volledige levenscyclus van een gebouw. Het resultaat? Gebouwen die energiezuinig, duurzaam, intelligent en comfortabel zijn én blijven, met CO2-neutrale en energiepositieve gebouwen als ultiem doel.

alt foto

Ervaring

Ruim 50 jaar ervaring met projecten in ziekenhuizen, labo’s, datacenters, cultuurhuizen, retail- en industrieprojecten, scholen en duurzame woon- en kantoorsites leverde ons een enorme kennis op. Door consultancy, engineering en commissioning zijn we bovendien de ideale kennispartner in elke fase van de levenscyclus van een gebouw. Projecten tot een goed einde brengen, doen we in cocreatie met de klant. Zo kunnen we garanderen dat de techniek perfect aansluit bij de verwachtingen van de gebruikers van een gebouw of site.

Techniek

We richten ons op ambitieuze projecten. Daar kunnen we met onze ingebakken drang naar innovatie en duurzaamheid een extra toegevoegde waarde realiseren, complementair aan de andere bouwpartners. Toch is techniek voor ons geen doel maar een middel. Klimaatregeling, warm en koud water, ventilatie, licht en datacommunicatie brengen leven in een gebouw. Maar het einddoel blijft gewoon een plek waar het voor de bewoner of gebruiker aangenaam vertoeven is, comfortabel en gebruiksvriendelijk.