Wat ons drijft

Experts in sustainable buildings

Als ingenieursbureau bestuderen, adviseren, ontwerpen en optimaliseren we de bouwfysische kwaliteiten en technische installaties van gebouwen en sites. Duurzame oplossingen voor vandaag én morgen zijn daarbij essentieel. We brengen de bestaande en toekomstige energiebehoeftes en –voorzieningen eerst in kaart. Daarna worden bouwfysische en technische aspecten geoptimaliseerd volgens het concept van de Quadras Energetica. Het resultaat? Gebouwen die energiezuinig, comfortabel en intelligent zijn, met nulenergiegebouwen als ultiem doel.

alt foto

Ervaring

Ruim 50 jaar ervaring met projecten in ziekenhuizen, labo’s, datacenters, cultuurhuizen, retail- en industrieprojecten, scholen en duurzame woon- en kantoorsites leverde ons een enorme kennis op. Door consultancy, engineering en commissioning zijn we bovendien de ideale kennispartner in elke fase van de levenscyclus van een gebouw. Projecten tot een goed einde brengen, doen we in cocreatie met de klant. Zo kunnen we garanderen dat de techniek perfect aansluit bij de verwachtingen van de gebruikers van een gebouw of site.

Techniek

We richten ons op ambitieuze projecten. Daar kunnen we met onze ingebakken drang naar innovatie en duurzaamheid een extra toegevoegde waarde realiseren, complementair aan de andere bouwpartners. Toch is techniek voor ons geen doel maar een middel. Klimaatregeling, warm en koud water, ventilatie, licht en datacommunicatie brengen leven in een gebouw. Maar het einddoel blijft gewoon een plek waar het voor de bewoner of gebruiker aangenaam vertoeven is, comfortabel en gebruiksvriendelijk.