Onze nie-geweune medewerkers

Door permanent nieuwsgierig te zijn en open te staan voor verandering zijn we een team dat nie geweune* is. 
* West-Vlaams voor: niet gewoon, uitzonderlijk, opmerkelijk.

Tim Opsomer - Ontwerpingenieur

"Ik groeide in 7 jaar tijd door van junior naar senior projectingenieur en ben betrokken bij het hele ontwerpproces. Meer en meer volg ik ook de uitvoering op de werf op. Het is boeiend om een project van a tot z te begeleiden. Voor de jongere ingenieurs binnen Ingenium ben ik ook het aanspreekpunt voor alles wat met zwakstroom te maken heeft. Om hen op een constructieve manier feedback te kunnen geven, volgde ik een opleiding rond coachend leidinggeven. Het is fijn dat Ingenium ook aandacht heeft voor de soft skills. Ik heb nog geen moment spijt gehad van mijn job hier, omdat het werk uitdagend is maar ook omdat het een ‘warm’ bedrijf is waar we méér zijn dan enkel collega’s. Het feestcomité – waar ik actief aan meewerk – organiseert een 7-tal grote activiteiten per jaar en telkens komt daar minstens de helft van alle medewerkers uit onze 4 vestigingen op af. De sfeer zit dus goed bij Ingenium!"

alt foto

Brecht Pauwels - BIM modelleur

"Ik begon bij Ingenium in een vakantiejob en werk hier ondertussen 17 jaar. Mijn job is blijven evolueren, van tekenen in een pure 2D-omgeving met Autocad toen ik startte tot samen met een heel team in BIM modelleren. Ik ben vandaag niet meer alleen tekenaar, maar moet ook inzicht hebben in het werk van de ándere bouwpartners. Een heel groot project opstarten en al mijn kennis moeten gebruiken om dat goed te structureren, kan me veel voldoening geven. Sleur of routine is het dus nooit. Bovendien kun je hier zelf aangeven hoe je verder wil evolueren in je job: specialiseren in één onderwerp of breder en ruimer gaan en bijvoorbeeld projectverantwoordelijke worden. Als je geïnteresseerd bent in technieken en heel gevarieerde projecten, en je wil een job in een aangename omgeving met toffe collega’s, is Ingenium the place to be. Je kunt nergens beter zitten!"

alt foto

Hannes Stubbe - expert energy

Sinds 2010 werk ik bij Ingenium. In het begin deed ik kleine studieopdrachten zoals het optimaliseren van de energiesystemen in een sportcentrum of zwembad. Later ben ik me gaan verdiepen in elektriciteit. Ik doe mijn job graag. Ik heb altijd wel uitdagingen nodig, en die zijn hier zéker te vinden. Maar er zijn ook grenzen aan mijn draagkracht. Daarom zit ik goed bij Ingenium: er is voldoende omkadering om op de juiste manier geleidelijk aan je grenzen te verleggen. Je wordt nooit zomaar voor de leeuwen gegooid. 

alt foto