Onze nie-geweune medewerkers

Door permanent nieuwsgierig te zijn en open te staan voor verandering zijn we een team dat nie geweune* is. 
* West-Vlaams voor: niet gewoon, uitzonderlijk, opmerkelijk.

Ammar Salah - Project engineer

"In 2011 kwam ik in België terecht. Het bachelordiploma elektrical engineering dat ik in Irak behaalde, vulde ik hier aan met een master met specialisatie hernieuwbare energie. Ingenium beloofde me een job van zodra ik zou afstuderen. En zo gebeurde het ook: op 30 juni was ik geslaagd en op 4 juli ben ik hier gestart. Ik wilde hier aan de slag omdat het een bedrijf is dat naar de toékomst kijkt. Werken aan duurzaamheid en hernieuwbare energie… dat blijft evolueren, zowel in de theorie als in de praktijk. 

Elk bedrijf heeft zijn eigen methodes en werkinstructies. In het begin is het dus belangrijk om je weg te vinden. Ik kon daarvoor altijd bij mijn coach terecht. Ook al stelde ik heel veel vragen, toch was hij altijd vriendelijk en kreeg ik een antwoord waar ik mee verder kon. Toen ik hier 3 jaar geleden startte, werkten hier een 80-tal mensen. Nu zijn het er al een 100-tal, maar het blijft zoals een kleine familie. We zijn sterk met mekaar verbonden.” 

alt foto

Delphine Deckmyn - Marketing, sales & HR

"Bij Ingenium krijg je heel veel inspraak. Je moet niet zomaar uitvoeren wat er wordt gevraagd. Er is veel ruimte om mee te denken en je mening te geven. Hoe we binnen het team onze taken verdelen, is ook echt door het team beslist. Zelfsturend zijn in een team, is niet altijd evident, maar het is wel leuk en zorgt ook voor meer betrokkenheid bij het bedrijf.

Van het jaarlijks ontwikkelingsgesprek wordt verwacht dat je het grondig voorbereidt, zodat het een nuttig gesprek is. Het wordt nadien ook echt opgevolgd. Maar het is niet zo dat enkel op dát moment over je job wordt gesproken. Ook tussendoor kun je hier bij mensen terecht.

Een groot pluspunt voor schoolverlaters? Als je je wil blijven ontwikkelen, krijg je hier echt wel kansen. En het gaat dan niet enkel over technische opleidingen. Ook soft skills komen aan bod."

alt foto

Virginie Vanhercke - BIM modeller

"Het leuke aan mijn job als BIM-modelleur is zorgen dat de 3D-puzzel helemaal klopt, dat er een mooi, gecoördineerd plan afgeleverd wordt. Als de project manager én de klant tevreden zijn, is dat de kers op de taart. Het is altijd fijn om positieve feedback te krijgen. In de jaarlijkse ontwikkelgesprekken krijg je uiteraard zowel positieve als negatieve feedback, maar het zijn vooral de positieve punten die worden benadrukt. Het motiveert om te horen dat je goed bezig bent. Ze willen altijd dat je het béste uit jezelf haalt. 

Waarom ik een job bij Ingenium zou aanraden? Voor de positieve sfeer, de collegialiteit en de kansen die je hier krijgt om jezelf te ontwikkelen. En natuurlijk ook voor de toffe projecten, die je dan ook nog eens van ontwerp tot oplevering ziet groeien."

alt foto

Griet De Mangeleer - Project engineer

"Bij Ingenium is mijn hoofdjob projectingenieur natte technieken. Ik werk concepten uit van a tot z, maar als senior ingenieur sta ik ook collega’s met minder ervaring bij en begeleid ik junior ingenieurs. Het eerder repetitieve studiewerk doe ik niet meer. Daarnaast ben ik ook technisch expert sanitair. Ik schrijf werkinstructies, introduceer nieuwigheden, organiseer opleidingen en zorg dat onze modeldocumenten op punt blijven. In de 13 jaar dat ik hier werk, heb ik allerlei jobs en taken mogen uitproberen. Ook projectleiding, maar dat lag mij minder. Zo ben ik binnen projectengineering gebleven en ik heb me daarin verder ontwikkeld. Het geeft een gerust gevoel dat je je eigen pad mag uitstippelen en dingen kan uitproberen.

Nicolas, onze CEO, is echt bezig met zijn strategie voor Ingenium. Het geeft wel vertrouwen, dat we hier ook op de lángere termijn goed zitten. Bovendien blijven we groeien, en dat is ook belangrijk. Een ingenieur is immers ambitieus. Maar ondanks die groei zijn we hier als medewerker geen nummer. Er wordt echt met iedereen rekening gehouden. Dat familiale zorgt voor een goeie sfeer.”

 

alt foto