01 februari 2020

Oude Abdijschool in Dendermonde maakt plaats voor Hof van Saeys

In Dendermonde gaan de afbraakwerken van de oude Abdijschool bijna van start. Op de vrijgekomen zone zal projectontwikkelaar Uplace enkele woonblokken zetten. Minder dan de helft van de totale oppervlakte zal worden bebouwd. Dit zorgt ervoor dat terwijl het terrein nu een betonnen en gesloten gebied in de stad is, er meer ruimte en groen komt. 

Oude Abdijschool in Dendermonde maakt plaats voor Hof van Saeys

De oude school wordt afgebroken en maakt plaats voor een appartementscomplex dat in rechtstreekse verbinding staat met de winkelstraat. Deze nieuwe site krijgt de naam Hof van Saeys. 

Naast de appartementsblokken komt er ook veel plaats voor openbare ruimte, groen en water. Zo zal de waterloop 't Vaardeken weer opengelegd worden. Van de 6.600m² zal slechts de helft bebouwd worden met 109 appartementen. Er komt ook een wandel- en fietsstraat en ruimte voor handelszaken en horeca. Net als een grote ondergrondse parking van 12.000m². 

Ingenium staat voor dit project in voor het ontwerp van de technische installaties. Op vlak van duurzaamheid worden er groendaken en pv-panelen voorzien. Er wordt ook voorgesteld warmte te recupereren uit afvoerwater.