01 augustus 2020

Voor het derde jaar op rij halen we het Voka Charter Duurzaam Ondernemen binnen

Duurzaamheid zit in het DNA van Ingenium. Niet alleen in onze projecten maar werkelijk in alles wat we doen, zit die duurzaamheid doorbakken. Daarom maakten we voor het derde jaar op rij opnieuw een actieplan op in het teken van het Voka Charter Duurzaam Ondernemen. Na een jaar intensief werken, ontvangen we net als 36 andere West-Vlaamse bedrijven het jaarcertificaat 2020. “Een bekroning voor hun beleid en realisaties rond duurzaam ondernemen het afgelopen jaar”, aldus Bert Mons, gedelegeerd bestuurder Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen. Daarnaast ontvangen we ook het internationale Unitar - SDG pioneer certificaat omdat we na drie succesvolle deelnames een actie in elk van de 17 SDG’s hebben voltooid. 

Voor het derde jaar op rij halen we het Voka Charter Duurzaam Ondernemen binnen

Via een actieplan neemt Ingenium elk jaar concrete initiatieven om op een meer verantwoorde manier te ondernemen.

Al deze initiatieven zijn te linken aan één van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Een goede jaarbeoordeling levert uiteindelijk een jaarcertificaat van het Voka Charter Duurzaam Ondernemen op. Wanneer de eindbalans na drie jaar positief is, en bedrijven minstens één actie in elke SDG hebben uitgewerkt, krijgen ondernemingen het internationaal erkende Unitar-SDG Pioneer certificaat.

Zo investeerden wij dit jaar onder andere in elektrische laadpalen op de parking van onze kantoren in Brugge en Gent en plaatsen we extra zonnepanelen in kantoor Brugge. 

Momenteel zijn we al volop aan het brainstormen over ons actieplan voor volgend jaar!