29 januari 2021

Duurzame appartementen, Waterzicht in Vilvoorde

Tussen Zenne en Zeekanaal bouwt Matexi op de 4 Fonteinen site te Vilvoorde een unieke landmark bestaande uit 70 ruime appartementen met royale terrassen met spetterende waterzichten verdeeld over 7 verdiepingen. De tijdloze en verfijnde architectuur van het gebouw Waterzicht is van de hand van het gerenommeerde architectenbureau Kempe Thill uit Rotterdam. Kenmerkend zijn de hoge plafonds en grote glaspartijen die het daglicht overvloedig binnentrekken.

Duurzame appartementen, Waterzicht in Vilvoorde

Het geheel van 1 tot 3 slaapkamer appartementen, penthouses en moderne stadswoningen worden duurzaam verwarmd door middel van een bodem/water warmtepomp welke gekoppeld is op een BEO veld. Condenserende gasketels zorgen voor backup en piekvermogens. Naast de warmte welke doorheen het gebouw verdeeld wordt door middel van een combilus wordt ook koud water afkomstig uit de bodem verdeeld via een afzonderlijk circuit. Hiermee kan vloerkoeling gerealiseerd  worden waarmee de woningen gekoeld kunnen worden zonder compressorkoeling en waarmee de bodem in evenwicht gebracht kan worden in de zomerperiode. Voor de ventilatie staan individuele luchtgroepjes type D met warmteterugwinning en complete bypass in.

Verder beschikken de appartementen en woningen allemaal over individuele PV installaties. In de parking zijn voldoende laadpunten voor elektrische wagens voorzien. Regenwater wordt maximaal hergebruikt voor toiletspoeling. Eventueel overtollig regenwater worden geïnfiltreerd op eigen terrein met een noodoverstort naar De Zenne.

Voor meer informatie kan je terecht bij de project manager Karel Theunissen: 050 40 45 30 of karel.theunissen@ingenium.be