24 februari 2021

Wint "De Nieuwe Dokken" de Your BREEAM award 2021? Stem mee!

Het project ‘De Nieuwe Dokken’ in Gent is in de running voor de internationale Your BREEAM award 2021. De BREEAM Awards zetten elk jaar mensen, projecten en organisaties van over de hele wereld in de bloemen die opmerkelijke resultaten boeken in het ontwerpen, ontwikkelen en beheren van duurzame gebouwen.

Wint "De Nieuwe Dokken" de Your BREEAM award 2021? Stem mee!

De Nieuwe Dokken wordt ontwikkeld door Schipperskaai Development (CAAAP Van Roey Vastgoed) in samenwerking met Sogent en Stad Gent. Het project omvat 400 nieuwe appartementen, woningen, kantoren en verschillende commerciële functies, die omkaderd worden door een groene omgeving met wijkparken en promenades.

De hoge ambities op het vlak van duurzaamheid worden opgevolgd en afgetoetst aan de hand van de Duurzaamheidsmeter van Stad Gent. Er wordt vooral ingezet op de productie van warmte en elektriciteit op de site zelf, via omzetting van lokale afvalstromen naar energie via een ZAWENT-centrale (Zero AfvalWater met Energie- en NutriëntenTerugwinning). Het zwart afvalwater dat via vacuümtoiletten wordt verzameld, wordt anaeroob verwerkt en vergist. Daarbij ontstaat biogas dat als energiebron wordt gebruikt. Ook het grijs afvalwater wordt gezuiverd en gebruikt als warmtebron. De verzamelde warmte wordt geïnjecteerd in het lagetemperatuurswarmtenet waarmee de duurzame energiecoöperatie DUCOOP de hele site voorziet van verwarming en sanitair warm water. Ook de restwarmte van het naastgelegen bedrijf Christeyns wordt hiervoor gebruikt. Het woonproject ‘de Faar’ is BREEAM gecertificeerd en dingt als onderdeel van De Nieuwe Dokken mee naar de Your BREEAM award 2021.

Hoe stemmen?

Ga naar https://www.breeam.com/awards/vote/

  • Kies voor ‘Your BREEAM’
  • Selecteer daarna rechts ‘De Nieuwe Dokken’
  • Klik daarna op ‘Vote for De Nieuwe Dokken’
  • Vul snel enkele gegevens in.
  •  Bevestig tenslotte je stem.
  • Tijdsduur? Maximum 2 minuten.

 

Stemmen kan tot maandag 22 maart om 18u.