25 maart 2021

Gebouwbeheerders het leven een flink stuk makkelijker maken? Dat doen we met BIMvisible en de digitale kluis!

De intuïtieve BIMvisible app die Ingenium samen met Savaco en In The Pocket ontwikkelde, legt BIM-modellen op ware grootte ‘op’ de reële situatie. Door je smartphone bijvoorbeeld naar een vals plafond te richten, ‘zie’ je welke technische onderdelen zich op die plek bevinden (zonder het plafond te moeten openleggen). De informatie die aan elk onderdeel gelinkt is – real time info van sensoren, de contactgegevens van de installateur,… – wordt in de app gecentraliseerd en is makkelijk raadpleegbaar. De testcase in het Food Experience Center van Vandemoortele in Gent was alvast een succes. BIMvisible is nu klaar om ook in andere gebouwen comfort- en technische problemen snel en efficiënt op te lossen.

De digitale kluis maakt dan weer het beheer van as-builtdossiers heel wat makkelijker. Plannen, BIM-modellen, technische fiches, contracten, keuringen en andere relevante informatie over het patrimonium worden op een centraal webplatform opgeslagen en geordend. Het voordeel? Belangrijke informatie gaat niet (meer) verloren en kan telkens opnieuw snel en efficiënt worden geraadpleegd. De digitale kluis maakt bovendien de stap naar een BIM-organisatie evidenter. Zo zijn er geen bijkomstige licenties of opleidingen voor BIM-software nodig. Via het onlineplatform kan de gebouwbeheerder steeds de nodige informatie raadplegen.

Geïnteresseerd? Geef ons dan zeker een seintje! Dat kan via 050 40 45 30 of via info@ingenium.be en vraag naar onze expert Niels Vercaemst!

Gebouwbeheerders het leven een flink stuk makkelijker maken? Dat doen we met BIMvisible en de digitale kluis!