22 mei 2023

Een nieuw ziekenhuis biedt heel wat mogelijkheden, ook op vlak van energietransitie

Een masterplan energie toont de weg naar koolstofneutraliteit. Het kan een stappenplan uitzetten om jouw ziekenhuis energieneutraal te maken.

Een nieuw ziekenhuis biedt heel wat mogelijkheden, ook op vlak van energietransitie

Ziekenhuizen kunnen een cruciale rol innemen in de energietransitie door een stappenplan op te stellen om fossielvrij te worden. Dit stappenplan kan uitgestippeld worden aan de hand van een masterplan. Een goed doordacht masterplan vormt de leidraad voor het ziekenhuis om stapsgewijs over te schakelen naar een fossielvrije toekomst. Het dient als een roadmap, waardoor het ziekenhuis prioriteiten kan stellen, middelen kan toewijzen en verantwoordelijkheden kan toekennen. Het stelt het ziekenhuis in staat om een pionier te zijn in duurzame gezondheidszorg en tegelijkertijd een positieve bijdrage te leveren aan het milieu en de gemeenschap waarin het actief is.

Wil je hier meer over weten? Lees het artikel uit Zorg&Techniek waar onze bestuurder Nicolas Vyncke en onze expert Joris Dedecker een woordje uitleg geven over de mogelijkheden die een masterplan een ziekenhuis kan bieden. Het artikel kan je hier terugvinden.