23 augustus 2018

Start bouw van het community House op het Maes en Boereboomplein

De start van de bouw van het spectaculaire Community House op het Maes en Boereboomplein in Knokke-Heist kan van start gaan begin 2019.

Start bouw van het community House op het Maes en Boereboomplein

Ingenium zal samen met CAAAP (ontwikkelaar), Artes Depret (aannemer), B2Ai (architecten)  Establis en Plantec (studiebureaus) en Green building Projects werken aan dit futuristische project.

Het nieuwe Community House komt in het hartje van Knokke-Heist op enkele meters van de zee en het station. Het kleurrijke gebouw zal uit dertien verdiepingen bestaan. In de toren is er plaats voor een dubbelhoge multifunctionele evenementenhal, een bibliotheek en spelotheek, een trouw -en gemeenteraadszaal, lokalen voor enkele gemeentelijke diensten en een 90-tal unieke appartementen.

In de maand september wordt de samenwerkingsovereenkomst ondertekend en kan de voorbereiding van de omgevingsvergunning beginnen. Het RUP is reeds van kracht waardoor het project in het eerste kwartaal van 2019 vergund kan worden, en de commercialisatie en de bouw meteen kunnen starten. De afbraakwerken van het bestaande gemeentehuis en de Ravelingen staan gepland voor het tweede kwartaal van 2019. Het project zal gerealiseerd worden op een termijn van 3 jaar waardoor de verschillende gemeentefuncties en bewoners tegen 2022 hun intrek kunnen nemen.