De Gouden Boom

BPI CFE Immo bouwde op de oude site van brouwerij De Gouden Boom een hedendaags appartementscomplex met respect voor het verleden. Het geheel bestaat uit 31 appartementen, 1 woning en 3 winkelruimtes.

Het complex situeert zich tussen de Langestraat en het Verbrand Nieuwland, op wandelafstand van 'burg' en grote markt. De Gouden Boom combineert sfeer, design en bewonerscomfort met kwaliteit en duurzame materialen. Een variatie in bouwhoogte en bouwdiepte creëert ruime en zonnige terrassen. Dak- en gevelvlakken vloeien naadloos in elkaar over. Een historische woning in de Langestraat werd niet afgebroken maar gerenoveerd en geïntegreerd in het nieuwbouwgeheel.

Ingenium stond in voor het ontwerp van de technische installaties in het complex. Zo is ieder appartement voorzien van ventilatie type C , d.w.z. een woonhuisventilator gecombineerd met CO2 dectectie in de leefruimtes. De aanvoerroosters voor verse lucht zijn weggewerkt in het raamgeheel. 6 liften, geschikt voor personen met beperkte mobiliteit, maken het volledige gebouw uitstekend toegankelijk. Ingenium zorgde ook voor de opvolging van de technieken op de werf.